LIESITUULETINSUODATTIMET

LIESITUULETINSUODATTIMET

Liesituulettimien suodattimet

Tilaa aktiivihiilisuodatin tai rasvasuodatin liesituulettimeen kätevästi netistä!

Liesituulettimia on kahta päätyyppiä: kanavoituja ja kiertoilmakäyttöisiä. Kanavoidut liesituulettimet poistavat ilmaa suoraan ulos, kun taas kiertoilmaa käyttävät liesituulettimet puhdistavat ilman suodattimien avulla ennen kuin se kierrätetään takaisin keittiöön.

Liesituulettimen suodatin voi olla joko vaihdettava tai pestävä. Etenkin liesituulettimen metallinen rasvasuodatin on pestävä, mutta pestävätkin rasvasuodatin kannattaa silti tarpeen mukaan vaihtaa silloin tällöin. Huomioithan, että puhdistamaton liesituuletin ja sen suodatin on hygienia- ja paloturvallisuusriski. Suodatinkeskuksen valikoimasta löydät niin Vallox, Iloxair, Swegon/Meptek, Savo, Gram, Lapetek, Sunair, Parmair, Deekax kuin Futurum -rasvasuodattimet ja -aktiivihiilisuodattimet. Älä anna käryn kerääntyä ja lian kasaantua - tilaa meiltä aktiivihiili- tai rasvasuodatin liesituulettimeesi.  
Paloturvalliset ja pestävät suodattimet sopivat lähes mihin tahansa liesituulettimiin - esim. Vallox ja monet muut. Liesituulettimen suodatinvalikoima on meillä varsin laaja. Lue seuraavaksi lisää erilaisista suodattimista, suodattimen puhdistuksesta sekä ota talteen muutama vinkki liesituulettimen käyttöön. Tiesithän, että suodattimen vaihtoväli on yleensä...  

Liesituulettimen rasvasuodatin

Meiltä löydät rasvasuodattimet liesituulettimiin. Tiesithän, että liesituulettimen rasvasuodatin kannattaa vaihtaa säännöllisesti. Kun liesituulettimen rasvasuodatin on puhdas, toimii se suunnitellulla tavalla. 

Aktiivihiilisuodatin liesituulettimeen 

Mitä liesituulettimen aktiivihiilisuodatin sitten tekee? Koska kotonasi on melko todennäköisesti liesituuletin, hiilisuodatin poistaa ja sitoo itseensä tehokkaasti hajuja ja ruuanlaitosta syntyviä epäpuhtauksia. Hiilisuodattimet sisältävät nimensä mukaisesti aktiivihiiltä. Aktiivihiilisuodatin poistaa tuulettimen tuomasta ilmasta käryt ja hajut. 

Liesituuletin ja suodattimen asennus

Onko liesituulettimen suodattimen asennuksessa jotain huomioitavaa tai onko se vaikeaa? 
Suodattimen asennus sujuu tuossa tuokiossa itse kultakin, joten asennuksen vaikeus ei ole syy jättää suodattimia vaihtamatta. Tarkasta aina kuitenkin liesituulettimen mukana tulevasta ohjekirjasta, kuinka suodattimen asennus tulee tehdä.

Liesituuletin, suodatin ja puhdistus

Miksi puhdistus on tärkeää? On arvioitu, että liesituulettimen imuteho saattaa vähentyä jopa puoleen sille asetetusta alkuperäisestä arvosta, kun suodatin on epäpuhdas. Liesituuletin, rasvasuodatin tai aktiivihiilisuodatin - näiden puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Suodattimen vaihtoväli

Aktiivihiilisuodattimen vaihtoväli riippuu jonkin verran käyttötavoista ja tilasta, mutta on suositeltavaa, että aktiivihiilisuodattimet vaihdetaan noin 1–4 kertaa vuodessa. Hiilisuodattimen vaihtovälin tuntimääräksi on arvioitu noin 200 käyttötuntia. 

Muutama vinkki liesituulettimen käyttöön

  • Käynnistä liesituuletin hyvissä ajoin ennen ruuanlaittoon ryhtymistä. Noin 10 minuuttia ennen käynnistetty liesituuletin varmistaa ilmavirran pyörityksen oikeaan suuntaan.
  • Liesituulettimen nopeuksia kannattaa hyödyntää. Pienin nopeus riittää alhaisiin lämpötiloihin, seuraavaa nopeutta on hyvä hyödyntää paistettaessa tai keitettäessä keskilämmöllä. Kun höyryä ja rasvaa syntyy runsaasti, on hyvä hyödyntää tehokkainta nopeutta.
  • Liesituulettimen huonoon imuun on syy. Se voi johtua esimerkiksi likaisista suodattimista, joten ensimmäisenä kannattaa tarkastaa ne. 
  • Hyödynnä tuuletinta myös ruuanlaiton jälkeen. Silloin epämiellyttävät käryt kaikkoavat tehokkaammin. 

Oletko vasta hankkimassa liesituuletinta? 

Millainen on hyvä liesituuletin? Hyvä liesituuletin sopii keittiön tyyliin ja on riittävän tehokas. Kun valitset sopivaa liesituuletinta, on sen varaosien hyvä saatavuus tietenkin myös tärkeää. Suodatinkeskuksen laaja valikoima kannattaakin pitää mielessä – meiltä löytyvät suodattimet malliin kuin malliin.

Liesituulettimen suodatin, niin aktiivihiili kuin rasvasuodatin, on helppo ja nopea tilata kauttamme!

Katso kaikki suodattimet selaamalla tätä tuoteryhmää. Suuri osa tuotteista on heti saatavilla varastossa ja tilattavissa nopealla toimituksella.