SWEGON CASA ALKUPERÄISET SUODATTIMET

SWEGON CASA ALKUPERÄISET SUODATTIMET

SWEGON CASA ALKUPERÄISET SUODATTIMET


Käyttämällä alkuperäisiä Swegon CASA suodattimia saat ilmanvaihtolaiteellesi normaalin 2 vuoden takuun lisäksi 3 vuoden lisätakuun. Lue lisää osoitteesta: swegon.com/casawarranty

VINKKI:

Ilmansuodattimet olisi hyvä vaihtaa keväällä ennen katuja siitepölyajan alkua sekä syksyllä, jotta niihin kerääntynyt lika ja pölyt eivät haittaisi talvikauden ilmanvaihtoa.

Suodattimet tulee vaihtaa useammin silloin kun:
• Asunnossa asuu useita henkilöitä (ilmassa runsaammin pölyä ja tekstiilinukkaa)
• Asunnossa on kotieläimiä (karvapöly ja turkin hilse saattaa tukkia suodattimet)
• Pieniä lapsia (minimoi allergiariskit)
• Runsasliikenteisten katujen ja teollisuusalueiden läheisyydessä (runsas määrä haitallisia hiukkaspäästöjä ulkoilmassa)
• Metsän läheisyydessä (runsaasti siitepölyä)

Mitä seuraa jos suodattimia ei vaihdeta

Suodattimen käyttöikä on yleensä puolesta vuodesta yhteen vuoteen, jonka jälkeen sen ominaisuudet alkavat heiketä. Tukkeutuneen suodattimen läpi asuntoon ei enää virtaa riittävästi ilmaa. Likaisina ja tukkeutuneina niistä saattaa myös tulla epäpuhtauksien lähde. Suodattimeen kertynyt pöly voi yhdessä lämmön ja kostean ilman kanssa voi muodostaa kasvualustan homeelle. Suodattimien vaihtamatta jättäminen näkyy myös ilmanvaihtokoneen energiankulutuksessa. Mikäli suodattimia ei ole vaihdettu ja lämmönvaihdin likaantuu, sen hyötysuhde heikkenee. Tällöin tuloilmaa joudutaan lämmittämään esimerkiksi sähkö- tai vesipatterilla. Lämmitys maksaa vuoden aikana reilusti enemmän kuin uusi suodatinpaketti.